Kızılötesi Görüntüleri



Kızılötesi (IR) görüntü termal kızılötesi dalga boylarında (10-12 mikron) de Dünya ve atmosferi yayılan radyasyonun türetilmiştir. Bu görüntüler temel yüzey veya bulutunun sıcaklığı hakkında bilgi verir. Sıcaklıklar bağımsız olarak her zaman, gece veya gündüz, ölçülebilir, çünkü kızılötesi görüntüleri günde 24 saat mevcuttur. Bu sadece gündüzleri kullanılabilir görünür görüntüleri aksine bulunmaktadır.

Sıcaklıklar siyah ve beyaz ise görüntüdeki en sıcak ve en soğuk sıcaklıklar, temsil eden bir gri tonlama, tarafından temsil edilmektedir. Bulutların altında toprağa veya denize (her zaman değil alçak bulutlar için durum), görünür görüntüleri ile karşılaştırmak için IR görüntülerin kavramsal kolaylaştırır beyaz, açık gri olarak görünen bulutlar bu renk düzeni sonuç daha serin olma eğilimi göz önüne alındığında.


Gri skala resimleriyle yorumlama yardımcı olmak için, yöntemler, belirli bir renk sıcaklık aralığını temsil eden tüm pikseller için kullanılabilir. Bulutların sıcaklığı dolayısıyla belirli sıcaklık aralıkları vurgulayarak, kendi yüksekliği ile ilişkili olduğu gözlenen bulutların yüksekliğini tahmin yararlı bir araçtır. Bu sıcaklıklar mutlak değildir, ancak, bu yüzden, sadece bir sıcaklık göstergesi bu şekilde (fiili sıcaklık Santigrat bir veya iki derece arasındadır) olarak elde edilebilir. Bu şekilde renkli görüntüler "sahte renk" resim olarak bilinir.

Büro sahte renk sıcaklığı görüntüleri soğuk havalarda (çoğunlukla bulutlar ile ilişkili olan) ve sıcak sıcaklıklar için mavi bir renk degrade için renkli sıcaklık aralıkları bir arada kullanın. Avustralya bölge içinde yaklaşık 1 ° C kadar sıcaklıklarda 10 ° C sıcaklığa kadar ısı bulutlar veya sadece soğuk toprak temsil edip etmediğini belirlemek zordur. Mavi degrade bulut / soğuk kara sınır saklamayan ederken görüntülerinin sıcak bölgeler vurgulamak için seçilmiştir. Ayrıca SE Avustralya alpin alanlar üzerinde toprak sıcaklıkları 0 ° C'nin altında gidebilir ve gibi, kış aylarında, açık mavi renk ile renkli kara bazı alanlar olabilir işaret edilmelidir.


Büro tarafından da geliştirilmiştir Zehr renk geliştirme, kullanımı sahte renk kızılötesi görüntüler sağlar Ray Zehr ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) den. Bu iyileştirme yalnızca genellikle tropik siklonlar ve fırtına ile ilişkili olduğu çok derin konveksiyon vurgular ölçeğin soğuk sonuna kadar sıcaklık renk aralıklarını uygular. Bu yüzden, resimler bu tür tropikal siklon hareket izleme yararlı olabilir.


Görünür (VIS) görüntüleri dağınık veya Dünya ve bulutlardan uydu doğru yansıyan görünür ışık bir rekor olan, yani bulutlar görmek 'olabilir. Görünür görüntüleri meteorologlar kızılötesi görüntülerde görünmeyebilir ekstra bilgi vermek. Örneğin, sis görünür görüntü görünür, ancak olmayabilir kızılötesi görüntüler. Bu, sis altında toprak sıcaklığı çok yakın olma sıcaklığına bağlıdır.

Görüntünün yoğunluk alt yüzeyi veya bulutunun aklık / yansıtıcılık bağlıdır. Hiçbir yansıyan güneş ışığı olduğunu gece boyunca beri Dolayısıyla, görünür görüntüleri, gündüz kullanılabilir. Görünür görüntüler normalde bir gri skala kullanılarak olsa da, insan gözü ile görülene benzer bir şekilde gösterilir. Grinin tonlarını yansıtma farklı düzeylerde gösterir - en parlak ve en yansıtıcı yüzeyler beyaz tonlarda ve siyah en az yansıtıcı. Genel olarak, bulutlar Dünya'nın yüzeyinin daha koyu arka plana karşı beyaz nesneler olarak görülürler.

Bulutlar / Kompozit Yüzey

Bulutlar / yüzey kompozit iki görüntü bilgileri birleştirerek oluşturulur. Dünya'nın yüzeyi, kara ve okyanuslarda, NASA'nın Mavi Mermer görüntü kümesi bir statik resimdir. Bu yüzey görseli üstüne bindirilmiş bir bulut, bir gri skala enfraruj görüntü (bakınız türetilmiş kızılötesi görüntüler yüzey ile ilişkili sıcaklık aralığı kaldırarak,).

Bir bulutlar / yüzey kompozit güncel bulut iyi bir gösterge verir, ve bir gri tonlamalı görüntü daha göze daha hoş olabilir, görünür bir görüntü ile karıştırılmaması gerekir.

Görüntü yenileme ve zaman damgaları
Uydu görüntüleri GMT veya Z zaman (Greenwich Mean Time) eşittir "UTC" (Eşgüdümlü Evrensel Saat) içinde timestamped edilmektedir. Görüntülerde damgası uydu görüntüsünün üst alım başlangıç ​​zamanı. Bir tarama tamamlamak MTSAT için yaklaşık 25 dakika sürer. Tarama tamamlandığında, görüntü genellikle 30 dakika içinde Bürosu web sitesinde mevcuttur.

Eclipse Modu
Geosenkron uydular yörüngeye Toprak gibi, Dünya'nın Güneş ve uyduları arasındaki doğrudan yıl süresince belirli zamanlar vardır. Dünya Bu sonuçlar uydular örten. Bu tür tutulmalar genellikle Nisan-Şubat tarihleri ​​arasında, Ağustos ve Ekim ayları arasında, her yıl meydana.

Bu dönem boyunca, genellikle "tutulma işlemleri" ya da "tutulma modu" olarak adlandırılan, uydu gözlem zamanlama tutulma sonucunda ortaya çıkan olumsuz koşullara bağlı olarak değişir. Uydular zirvesinde bir saatten fazla birkaç dakika ile başlayan, bir süre her gün için Dünya'nın gölgesi girin. Dünya'nın gölgesi olmak, güneş pilleri pil şarj ve gibi görüntüleme ve enstrümantasyon sondaj pil ömrünü korumak için kapalı tutmak için yeterli güç üretmek yok. Bu görüntü veya sondaj verileri bazı uydular gölgede olduğunuz süre için kullanılamıyor demektir.

Ek bir sorun güneş ile ilgili uydu oryantasyon ile ilgilidir. Bazı durumlarda Güneş sensörleri uyduları 'enstrümantasyon neden aşırı optik yol doğrudan parlaklık. "Işıl ışıl" olarak bilinen bir olgu ile sonuçlanır. Uydular genellikle dışa dönük ve gibi, bir bütün görüntü veya bir görüntünün kısımla

Author

Written by Admin

Aliquam molestie ligula vitae nunc lobortis dictum varius tellus porttitor. Suspendisse vehicula diam a ligula malesuada a pellentesque turpis facilisis. Vestibulum a urna elit. Nulla bibendum dolor suscipit tortor euismod eu laoreet odio facilisis.

0 yorum: